Sommar’n som aldrig säger nej
2009
 

1. Sommar’n som aldrig säger nej
  2. You Are Summer
  3. Svensk Sing-A-Long Version
  Showen »Snurra Min Jord« med texter av Lars Forssell blir en långkörare på Vasateatern - fyra säsonger. Oväntade konstellationer som Wille och Arja Saijonmaa eller - som i det här fallet - Wille & Magnus Carlsson framför gamla klassiker därav »Sommar’n Som Aldrig Säjer Nej« plockas ut som singel.
 
Rimmen sätter fart på skapandet. En publik måste både roas och förvirras. Artisten Wille Crafoord tar rim och motsägelser till hjälp, och överraskas själv av resultatet.
 
»Doften utav dammigt grus / Utanför vårt gamla hus / Jag stod här med samma glass / När jag gick i andra klass / Ibland kan då och nu va väldigt samtidigt / Ibland kan då och nu va väldigt samtidigt«
 
Versen är från Då och nu, en visa som Wille Crafoord efter en stunds funderande kommer fram till att han är stolt över, där »text och musik har hittat varandra och fungerar ihop«. Den innehåller också den oundvikliga kontradiktionen, motsägelsen, liksom titelspåret från samma skiva: Om det så går under går det över. »Det enda jag vill är att publiken ska börja fundera. En utsikt av insikt är min avsikt på sikt«.
 
Cecilia Nauclér, Språktidningen